Cookies
Biman.se uses cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
OK
Preloader
Vi på Biman
Read more
Världen behöver fler bin
Read more
Snart kommer vår nya webbutik!
Bidra till en bättre värld
Read more

Världen behöver fler bin

Vår viktigaste trädgårdsmästare

Vårt honungsbi är livsnödvändigt för natur, djur och människa för att kunna existera. Honungsbiet utför ett enastående arbete då det flyger från blomma till blomma med frömjöl som hamnar på nästa blommas pistill. Bin är blomtrogna och flyger på en blomsort i taget, därför är de enastående som pollinatörer. Bland våra mest älskade bär som vi har tillgång till genom allemansrätten skulle till exempel lingon, hallon, blåbär och hjortron vara chanslösa utan våra bin.

Våra odlade grödor blir större med en bra pollinering, ända upp till 20 procent större om honungsbiet får göra pollineringsarbetet. Vad betyder inte det för en växtodlare? Även växtriket förser oss med material som det tillverkas tyger av som sedermera blir kläder mm. Värdet av binas pollinering beräknas till omkring 153 miljarder euro per år.

Vår vision

Biman vision
De pollinerande insekterna minskar varje år i världen. Det leder till att växtligheten och skördarna blir mindre. Detta vill vi tillsammans med företag, kommuner, organisationer, privatpersoner, partners samt lokala biodlare ändra på genom att få ut mer bin i samhället. Tillsammans kan vi främja den lokala biodlingen och Bi-Dra till ett växande Sverige. En av grundarna av Biman AB, Christer Bolk